Auktionshammer og pengesedler

Det perfekte auktionsbillede: Sådan øger du dine salgschancer

y14

I en moderne verden må man anvende moderne løsninger, men hvad der ofte spænder ben for håbefulde auktionssælgere på onlineauktioner, er den del af auktionen der ligger under  egen kontrol og som kan betyde ”knald eller fald”, når prissatte auktionsgenstand skal finde en ny ejermand og du skal have penge i lommen – det perfekte salgsfotografi.

Et salgsbillede siger mere end tusinde ord

Før i tiden tog langt de fleste auktionshuse selv billeder af deres ”varer”, men dette har ændret sig i disse dage, hvor det er blevet langt lettere at deltage i online auktioner, eller indgå et samarbejde med auktionshuse, der tilbyder at sælge dine genstande til virkelige auktioner med hammerslag, men med kun et billede på storskærmen som reference under fremvisningen.

Ved sådanne auktioner, er det perfekte billede utroligt vigtigt for at opnå succes, uanset om du sælger blot en enkelt genstand, eller ligesom ved et samlelån har samlet flere små genstande, til én større attraktiv auktionssamling.

Et billede siger mere end tusinde ord, og med et middelmådigt salgsbillede, er der er betydeligt større chance for en middelmådig pris.

Det perfekte billede giver derimod potentielle købere lyst til at hive tegnebogen op af lommen.

Antikke genstande

Det rette udstyr

Gode billeder leder altid til bedre salgsresultater. 

Et godt billede giver folk lyst til at klikke sig ind på netop dine varer: På præcis samme måde som en god salgsreklame, der giver de der surfer på nettet lyst til at trykke sig videre, mens ”dårlige” reklamer end ikke skænkes et henkastet blik.

En stor del af et billedes kvalitet afhænger af udstyret, for hvor meget nogle end vil påstå det modsatte, tager en smartphone simpelthen ikke lige så gode billeder som et professionelt kamera.

Er et lille hurtig lån til et 10.000 kr. kamera et sats værd, hvis du med de perfekte billeder står til at kunne tjene det tredobbelt på 1-2 måneder, med de rette auktionsgenstande?

Muligvis, det er noget du som sælger selv må bedømme.

Kvinde med kamera

Fototips for begyndere

Når du har det rette udstyr, følger herefter at finde de rette forudsætninger.

En almen grundregel for alle auktionsbilleder er, brug den rette belysning!

Dagslys gør det langt nemmere at se detaljer på en auktionsgenstand, medens lys fra almene lamper ofte forvrænger farver på genstanden. Brug aldrig blitz, da dette giver enhver genstand et fladt og uattraktivt udseende.

Anvend en neutral baggrund, gerne hvis. Dette kan opnås med en lyskasse, eller et hvidt lagen, hvis alt andet fejler.

Brug altid en plan flade som du kan sætte dit kamera på, eller anvend et stativ. Selv de roligste hænder ryster en anelse, og den mindste bevægelse betyder sløringer på fotografiet.

Husk dine vinkler! Drej genstanden, og sørg for at alle sider fremvises, så potentielle købere kan føle sig sikre på de ved præcis hvad det er de køber. 

Slutligt, er det altid en god ide lige at kaste et blik på andre auktioners salgsbilleder, for at hente inspiration. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *